Imagine Alin Nemut

Website-ul realizat fără o strategie se numește "poezie".

Website-ul realizat cu strategia potrivită se numește AFACERE.

Cum să-ți construiești un website singur (rapid și cât mai ieftin)

DIVI - editor vizual de conținut și temă pentru WordPress - poate fi o soluție bună pentru firmele mici care nu au un buget foarte mare. Link demo temă Divi.

Costuri realizare website cu DIVI: 

  • Wordpress: Free
  • Divi (editor vizual și temă): 249$ / pe viață, instalări nelimitate, suport premium de la dezvoltator
  • Temă child: de la free la câteva sute de dolari. Punem 150$
  • Timp petrecut pentru învățarea și aranjarea conținutului: 2-3 zile.

Total cost: 399 USD + timpul de realizare a conținutului și timpul pentru personalizare.

În plus, învățând cum să-ți faci un website cu DIVI, vei învăța să-l administrezi singur. Toată treaba este ca tema aleasă să se potrivească cu culorile brandului tău, să ai dorința de a petrece 3-4 ore vizionând tutoriale și să-ți faci fotografii și conținut de calitate pentru a personaliza tema DIVI (fie că este cu design blank sau predefinit).

Pro:

  • are peste 20 modalități de aranjare a conținutului în pagină (layout-uri predefinite) și peste 40 de module pentru conținut (dezvoltatorul afirmă că există combinații „fără limite” în aranjarea conținutului);
  • costă 249$ pe viață, având inclus accesul la actualizările ulterioare;
  • se găsesc teme predfinite (child themes: https://www.divithemeexamples.com/divi-child-themes/). Acestea pot fi plătite dar și gratuite;
  • suport premium direct de la dezvoltatorul DIVI;
  • nu necesită programare conform afirmației celor care au dezvoltat DIVI. Da, o persoană care știe să umble cu WordPress are nevoie de aproximativ 1-3 ore ca să înțeleagă cum funcționează Divi, folosind câteva tutoriale de pe Internet cum ar fi.

Tutorial 2.5 ore pentru realizarea unui website cu DIVI.

Preview Video Tutorial DIVI

 Contra:

  • code bloat - încărcarea website-ului dezvoltat cu cod care nu este necesar ceea ce duce la o încărcare mai greoaie pe mobil (uneori chiar și pe calculator).
  • timp de încărcare mare pentru mobil și calculatoare (timpul de încărcare se măsoară în milisecunde)
  • tema DIVI nu este o temă personalizată ci în ea trebuie să-ți pui propriul conținut. Deci, nu vorbim de temă personalizată pentru WordPress. 
  • posibilitatea ca website-ul să arate ca altele;
  • pentru a personaliza aspectul paginii vei avea nevoie de cunoștințe CSS. NU, nu este limbaj de programare :) ci este partea care se ocupă de aspectul oricărei pagini web, fie că ai nevoie de WordPress sau de altă platformă web.
  • pentru actualizare ai nevoie de cunoștințe în mentenanța unui website. Câteva articole mai vechi, pe care le-am găsit, relatau problemele DIVI - destul de urâte la actualizare - la versiuni anterioare celei din prezent.

Personal, recomand DIVI pentru website-uri mici de prezentare, bloguri. Pentru magazine și cataloage online este mai bine să mergeți pe platforme specializate chiar dacă există și varianta de a le construi pe WordPress cu ajutorul modulului WooCommerce, spre exemplu.

În final, din zeci de website-uri construite cu DIVI, pe care am avut ocazia să le analizez în comparație cu website-ul dezvoltatorului https://www.elegantthemes.com, o parte considerabilă a celor de pe meleagurile noastre sunt din altă dimensiune (una pentru care nu am multe cuvinte de laudă).

Îmi dau seama că unii din cei care fac și vând website-uri pe WordPress sunt atrași de prețul unic de 249$ și posibilitatea de a instala DIVI pe toate website-urile clienților însă, aceste lucruri nu justifică neglijarea anumitor aspecte ce țin de perfomanța si design-ul website-ului.

Deci, dacă vreți să vă realizați un website cu DIVI, luați ca referință website-ul dezvoltatorului, mai ales în privința formei finale a personalizării cu conținut a unei teme DIVI, și ce e mai important, testați-l înainte să-l cumpărați: Link demo Divi.

P.S. Un alt lucru pe care l-am observat este faptul că tema demo https://www.elegantthemesdemo.com/?et_fb=1 se încarcă mult mai greu decât website-ul dezvoltatorului https://www.elegantthemes.com.
Pe lângă alte considerente pe care pot să le iau în calcul, tema demo are tot codul și toate stilizările pe care le primești atunci când cumperi DIVI, în schimb website-ul dezvoltatorului este mult mai curat, având mult mai puține fișiere de stilizare (CSS) dar și mult mai puține linii de stil în fișiere.