Imagine Alin Nemut

Website-ul realizat fără o strategie se numește "poezie".

Website-ul realizat cu strategia potrivită se numește AFACERE.

Concret5 - ✔ Pro și ✖ Contra

Concret5 - sistemul gratuit pentru website-uri care a fost conceput ca editor vizual pentru conținutul paginilor (editarea direct în pagina pe care o vede vizitatorul unui website) https://www.concrete5.org/

Este folosit de: Cambridge University Press, Red Bull BC One, Vancouver Aquarium, Switzerland Government și alte peste 500,000 de website-uri.

Când este recomandat să luați în considerare Concret5: Atunci când luați decizia de a construi unui website bazându-vă în speci al pe funcționalitatea de editare vizuală a conținutul lui.

Ca să vă puteți imagina mai bine cum funcționează un astfel de editor vizual, vă dau un exemplu care v-ar putea fi familiar dacă vi s-a propus vreodată realizarea website-ului cu WordPress & Divi (componenta adițională pentru WordPress ce permite editarea vizuală a conținutului).

Concret5 este bun pentru: website-uri de prezentare ale companiilor mici, corporate, guvern.

Pro:
 spre deosebire de DIVI + Wordpress, Concret5 este gândit și construit ca sistem de editare vizuală fără a avea nevoie de o componentă adițională pentru acest lucru;
 robust, ușor de folosit de către editorii de conținut al unui website;
 gratuit (Divi costă 249 USD / viață);
 marketplace pentru componente adiționale (gratuite și plătite);
 posibilitatea de a converti aproape orice temă în temă editabilă pentru Concret5

Cons:
 comunitate mai mică;
 Concrete5 are foarte multe funcționalități out-of-the-box, touși pentru anumite funcționalități s-ar putea să fie nevoie să cumpărați componente adiționale;
 nu orice dezvoltator de WordPress, care instalează teme și le personalizează, poate să lucreze cu Concret5;
 comunitate mai mică de programatori specializați în cazul devoltării de componente și funcționalități personalizate.

Urmărind discuțiile de pe forumurile de specialitate, am observat o tendință de migrare din partea celor care au website-urile dezvoltate pe Divi + WordPress către Concret5.

Deși părerile pot fi împărțite în privința lui Concret5, vă recomand ca, atunci când decizia de a realiza un website se bazează pe editarea vizuală a conținutului, să-l luați în considerare.