Imagine Alin Nemut

Website-ul realizat fără o strategie se numește "poezie".

Website-ul realizat cu strategia potrivită se numește AFACERE.

Veste bună pentru cei care au website-uri pe WordPress

Veste bună pentru cei care au website-uri pe WordPress: Google se va implica în sprijinirea dezvoltării și implementării tehnologiilor privind experiența și performanțele sistemului WordPress.


Colaborarea dintre Google și WordPress va fi „...axată pe aducerea ecosistemului platformei la standardele actuale de experiență web”. Deci, se recunoaște existența problemelor pe care le are platforma cu standardele de performanță și de experiență a utilizatorilor pe dispozitivele mobile.


Analiza celor de la Search Engine Jurnal (SEJ) indică mai multe probleme pe care le are ecosistemul WordPress în prezent, chiar dacă în ultimii doi ani codul a mai fost îmbunătățit:

  1. Website-urile WordPress rămân în spatele website-urilor non-WordPress la majoritatea indicatorilor de performanță (Analiza SEJ: https://goo.gl/ezMUFu )
  2. Încărcarea excesivă a codului website-ului din cauza componentelor adiționale (care se atașează sistemului de bază) pentru a avea anumite funcționalități (un formular personalizat, magazin online, catalog de prezentare, etc).
  3. Probleme de securitate.

WordPress deține în prezent, conform SEJ, 59% cotă de piață pe CMS (website-uri construite pe o platformă ce permite administrarea conținutului) și 29% cotă de piață din totalul website-urilor existente.


Într-adevăr, platforma este foarte populară mai ales în rândul afacerilor mici precum și în rândul celor care își fac și își întrețin singuri website-ul.


În cazul în care proprietarii de afaceri nu-și actualizează website-urile vor pierde clasările acestora pe motorul de căutare Google întrucât din luna iulie 2018 viteza de încărcare a unui website va fi factor de clasare și așa cum am văzut din analiza prezentată de SEJ, WordPress nu stă foarte bine la capitolul de performanță și experiența utilizatorilor pe mobil.


Sursa: SEJ, https://goo.gl/ezMUFu